skip to Main Content

PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

Befejeződött az Arany Gépipari Művek Kft. „Az Arany Gépipari Művek Kft. Versenyképességnövelő beruházása eszközbeszerzéssel, telephely fejlesztéssel” című projektje, melynek megvalósításához a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból 106,13 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatásban részesült. A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Kedvezményezett neve: Arany Gépipari Művek Kft.

A fejlesztés tárgya, címe: Az Arany Gépipari Művek Kft. Versenyképességnövelő beruházása eszközbeszerzéssel, telephely fejlesztéssel

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.16-22-2023-00707

Szerződött támogatás összege: 106.129.548 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A fejlesztés célja a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást fejlesztve az Arany Gépipari Művek Kft. versenyképességének, a hozzáadott értékének és profitjának növelése, az erőforráshatékonyság javítása, a helyi gazdaságban betöltött szerep megerősítése és a piaci pozíciójának javítása.

A vállalkozás „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívás keretében a fémmegmunkálási főtevékenységét fejlesztette. A projekt keretében a szerszámkészítéshez és az alkatrészgyártáshoz szükséges CNC maró megmunkálóközpont, indukciós hevítő berendezés beszerzése, korszerű, 474,39 m2 raktárcsarnok építése valósult meg, melyben megújuló energiaforrást hasznosító technológiák is alkalmazásra kerültek. A CNC marógéppel a forgácsolási kapacitását növelte a vállalkozás. Az indukciós hevítő berendezéssel a kovácsoló kapacitás került fejlesztésre, mely az alkatrészek megmunkálására, a kialakítás előtti hevítésre szolgál. Az új raktárcsarnokban az alapanyagok és készárú termékek modern csomagolása és raktározása valósult meg. Az új csarnoképület acélváz szerkezetű, szendvicspanel burkolattal készült, korszerű nyíllászárók, ipari kapuk kerültek beépítésre és a szükséges infrastruktúra is kialakításra került. A modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodásunk javítása érdekében 2 fő munkavállaló informatikai képzésen vett részt, amely a digitális technológia használatához, alkalmazásához szükséges speciális, kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányult. A vállalkozás középtávú stratégiai fejlesztési irányainak meghatározására, üzleti terv készítésére stratégiai tanácsadást vett igénybe.

A projekt megvalósítási helyszíne a cég 4130 Derecske külterület, 0118/7 helyrajzi számú telephelye.

A projekt befejezési dátuma: 2023.07.19.

Megkezdődött az Arany Gépipari Művek Kft. GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00707 azonosító számú, „Az Arany Gépipari Művek Kft. Versenyképességnövelő beruházása eszközbeszerzéssel, telephely fejlesztéssel” című projektje

Megkezdődött az Arany Gépipari Művek Kft. GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00707 azonosító számú, „Az Arany Gépipari Művek Kft. Versenyképességnövelő beruházása eszközbeszerzéssel, telephely fejlesztéssel” című projektje, melynek megvalósításához a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás formájában 106,13 millió forint  támogatásban részesült.

Kedvezményezett neve: Arany Gépipari Művek Kft.

A fejlesztés tárgya, címe: Az Arany Gépipari Művek Kft. Versenyképességnövelő beruházása eszközbeszerzéssel, telephely fejlesztéssel

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00707

Szerződött támogatás összege: 106.129.548 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A vállalkozás „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívás keretében a fémmegmunkálási főtevékenységét kívánja fejleszteni. A projekt keretében a szerszámkészítéshez és az alkatrészgyártáshoz szükséges CNC maró megmunkálóközpont, indukciós hevítő berendezés beszerzése, korszerű, 450 m2 raktárcsarnok építése valósul meg, melyben megújuló energiaforrást hasznosító technológiák is alkalmazásra kerülnek. A CNC marógéppel a forgácsolási kapacitásunkat növeljük, ezzel a csúcstechnológiát képviselő berendezéssel, melynek a befogadó területe és a megmunkálási tartománya is jobb, mint a jelenlegi gépeinknek. Az indukciós hevítő berendezéssel a kovácsoló kapacitásunkat fejlesztjük, mely az alkatrészek megmunkálására, a kialakítás előtti hevítésre szolgál. Az új raktárcsarnok építését az indokolja, hogy jelenleg egy korszerűtlen épületben történik  az alapanyagok és készárú termékek csomagolása és raktározása. A jelenlegi fűtetlen raktár az alacsony belmagasság, illetve a belső oszlopok miatt nem igazán alkalmas a raktározásra, a termékek csomagolására fűtött helységet kellene biztosítanunk. Az új csarnoképület acélváz szerkezetű, szendvicspanel burkolattal készül, korszerű nyíllászárók, ipari kapuk kerülnek beépítésre és a szükséges infrastruktúra is kialakításra kerül. A modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodásunk javítása érdekében 2 fő munkavállaló informatikai képzését tervezzük a projektben, amely a digitális technológia használatához, alkalmazásához szükséges speciális, kompetencia megszerzésére, fejlesztésére irányul. A vállalkozás középtávú stratégiai fejlesztési irányainak meghatározására, üzleti terv készítésére stratégiai tanácsadás kerül igénybe vételre.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. december 31.